en kebabgratäng.

Eftersom att mina matlagningsskillz är usla så måste jag showa upp det LILLA jag lagat under lovet. Jag bestämde mig för att ge mig på en köttfärsgratäng (upptäckte efter ett tag att vi inte hade köttfärs). Istället för köttfärs tog jag iaf (som den exotiska familjen vi är) kebab. Nu ska jag försöka visa hur man gör: 

Sätt ugnen på 250 grader. 


1. Börja med att skala 4 potatisar och skär dom i tunna skivor. Koka sedan upp potatisen. Peta med en gaffel hela tiden och när den går igenom potatisen är den färdig


2. Ta fram typ allt du tycker smakar bra från kylskåpet. Jag tog tex. kinesisk soja, marinerad vitlök i örtolja, och pesto. 

3. Värm köket. 

4. Smält matfett och fräs sedan köttet och löken. 

5. Häll tomatpurén och allt annat du tycker om. Krydda tills det smakar bra med t.ex. grillkrydda, svartpeppar, citronkrydda och salt. 

6. Bred på en ungssäker form med matfett och lägg sen i potatisen i botten. Haha ganska failda potatisar men ni presterar säkert bättre än jag

7. Lägg på lite pesto vettja

8. På med köttet som har fräst färdigt

9. Skiva tomatet och lägg på överst

10. Lägg gratängen i ugnen. Efter 10 minuter ska du ta ut den och strö över med riven ost (efter behov) och sen in i ugnen igen. 

11. Ta ut efter ett tag när den ser färdig ut (glömde hur lång tid det tar). Och sen är den färdig att äta och åh så god den blev. Belönade mig själv med påskgodis sen efteråt. 




Kommentarer
Postat av: ida somfan.

haha, va?! vadå "värm köket". får man inte laga den här maträtten ifall det är kallt i köket eller?!??!!

2011-04-23 @ 05:31:17
URL: http://idasomfan.se
Postat av: Lana

haha nej. eller det är en stor fördel att värma köttet först, särskilt om du gör kebab för att jag hackade köttet i små bitar innan jag fräste det.



2011-04-23 @ 13:03:15
URL: http://kidnappad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0